Stormschade

Extreme weersomstandigheden, zoals hevige stormen en/of windstoten kunnen ervoor zorgen dat je dak flinke schade oploopt. Helaas heeft Nederland best wel vaak te maken met dit onregelmatige weer. Vaak zie je na zo’n flinke storm al snel kapotte en/of verschoven dakpannen, nokvorsten, gevels etc.

Stormschade voorkomen

Stormschade voorkomen is natuurlijk lastig maar je kunt wel de nodige maatregelen nemen als het hierop aankomt.

  • Voorkom losliggende dakpannen
  • Controleer eens in de zoveel tijd of uw zonnepanelen, rolluiken of zonneschermen goed vast zitten
  • Als je huis omringt is door bomen probeer dan de losse takken weg te halen indien dit mogelijk is
  • Controleer uw dak eens in de zoveel tijd op scheuren, lekkages of andere mankementen
  • Houd uw dak altijd goed schoon
  • Controleer uw schoorsteen
  • Controleer uw dakgoten en regenpijpen op ontstoppingen

Stormschade laten repareren

Wanneer je zelfs de hierboven genoemde maatregelen hanteert kunt u nog pech hebben en stormschade oplopen. Dava dakonderhoud is gespecialiseerd in het verhelpen van stormschade. Wij begrijpen ook dat er veel spoed achter zit en dat er geen tijd is om lang te wachten. De lekkages kunnen immers nog grotere gevolgen hebben op uw woning. Wij zullen dan z.s.m. een dakinspectie uitvoeren en hierbij een passende prijsopgave maken zodat uw dak zo snel mogelijk gerepareerd wordt.

Stormschade en je verzekering

Stormschade is altijd vervelend maar indien u aanspraak wilt maken op uw verzekering is het wel belangrijk dat je voor de reparatie altijd foto’s maakt van de schade. Situatiefoto’s kunnen wij ook voor u verzorgen, zeker als het op plaatsen voorkomt waar u niet makkelijk bij kan. U zult alleen zelf bij de verzekering moeten navragen wat er precies allemaal gedekt wordt. Dit verschilt namelijk per verzekering.