Pannendaken

Veel woningen in Nederland hebben een hellend dak met een bedekking van dakpannen. Dit is een goede keuze, want dakpannen hebben een lange levensduur, over het algemeen zijn ze goed bestand tegen weersomstandigheden, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en werken brandvertragend. Nadeel is echter dat veel mensen niet of nauwelijks omkijken naar dakpannen.

Dakpannen hebben een betrekkelijk lange levensduur. Er zit echter wel verschil in de levensduur. Hoe lang uw dakpannen meegaan, hangt af van het materiaal waarvan deze gemaakt zijn en hoe u ermee omgaat. Laat daarom Dava Dakonderhoud een GRATIS dakinspectie uitvoeren zodat problemen tijdig worden gesignaleerd.

Nieuw pannendak aanleggen

Dava Dakonderhoud vervangt en legt nieuwe pannen daken aan. Het aanleggen van een nieuw dak is een zorgvuldig proces wat bij iedere woning om maatwerk vraagt. In grove lijn ziet het proces er als volgt uit:

  1. Voorbereiding van de onderlaag
  2. Onderdak aanbrengen
  3. Panlatten plaatsen
  4. Dakpannen leggen
  5. Dakpannen verankeren

Indien u een nieuw pannen dak op uw woning wilt is het goed om advies in te winnen bij een erkend dakdekkersbedrijf. Dava Dakonderhoud komt graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

Pannendak renoveren

Naast het plaatsen van een dak op een nieuwbouw woning, komt het ook vaak voor dat een dak vervangen of gerepareerd moet worden. Over het algemeen hebben dakpannen, afhankelijk van het materiaal, een lange levensduur. Zo zijn er dakpannen van beton en dakpannen van klei (keramisch). De levensduur van betonnen dakpannen is ongeveer 30 jaar en de keramische pan hebben een levensduur van 50 tot 100 jaar.

Dakpannen kunnen door de jaren heen echter kapot gaan, door zure regen worden aangetast of verschuiven. Wanneer dit gebeurt kunnen de gevolgen groter zijn dan u had verwacht. Er kan bijvoorbeeld schimmel in uw woning ontstaan of er komt vocht in de woning binnen of in het ergste geval ontstaan er direct lekkages. Dit wil je natuurlijk op tijd voorkomen.