Lood- & Zinkwerk

Het zink- en loodwerk van uw dak laten herstellen of vernieuwen door een vakkundig dakdekker? Wij realiseren dit graag voor u. Lood en zink zijn materialen die ontzettend veel gebruikt worden in de bouw al dan niet om deze redenen:

Wat is het verschil tussen lood- & zinkwerk?

Zink is een materiaal dat er goed bestand is tegen roestvorming. Om deze reden wordt zink dus vooral gebruikt voor op vochtige plaatsen. Denk hierbij aan het waterdicht maken van daken en goten. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt om staal tegen roest te beschermen.

Lood is zacht waardoor het makkelijk te vervormen is. Daarentegen is lood wel weer zwaar het heeft namelijk een hoog soortgelijke massa. Lood wordt vooral veel gebruikt om de aansluiting tussen de schoorsteen en de dakpannen waterdicht te maken denk hierbij aan schouwen, veluxramen en dakkapels.

Lood- en Zinkwerk werkzaamheden

Wij zijn gespecialiseerd in lood- en zinkwerk voor onder andere dakkapellen, dakgoten, regenpijpen etc. Wij zorgen voor het herstel of voor het geheel vernieuwen van het lood- of zinkwerk. Voor een mooi, betrouwbaar eindresultaat kunt u hier contact met ons opnemen.